Taitojen yhdistäminen - erityisen osaamisyhdistelmän kehittäminen

02.12.2019

Eri osaamisalueiden yhdistäminen (skill stacking) voi tarjota merkittävää kilpailuetua. Yhdessä asiassa tai taidossa on erittäin haastavaa päästä huipulle asti, mutta harvinaisen osaamisyhdistelmän kehittäminen on merkittävästi helpompaa. Arjessa tarvitaankin useammin yhdistelmää riittävän hyvistä taidoista eri aloilla kuin poikkeuksellista osaamista yhdessä asiassa.

  • Harrastus joka ei liity omaan työhön tai opintoihin auttaa laajentamaan omaa osaamista ja kehittämään uusia taitoja. Harrastusta valitessa voi miettiä mitä sellaisia taitoja haluaisi oppia, joita omassa työssä ei pääse kehittämään.
  • Tiimiä kootessa on hyvä kiinnittää huomiota siihen että ihmisillä on toisiaan täydentävää tietoa ja osaamista eikä kaikilla ole samanlaista taustaa.
  • Osallistuminen opinto- tai harrasteryhmään jossa ihmisillä on erilainen tausta kuin sinulla voi avata uudenlaista ymmärrystä ja kehittää sosiaalisia taitoja.
  • Toisinaan on hyvä valita kirja itselle tyypillisten kiinnostustenkohteiden ulkopuolelta. Näin voi oppia yllättäviä uusia ajattelutapoja ja saada laajemman käsityksen asiosita.

Laajemman osaamisen kehittäminen avaa usein enemmän mahdollisuuksia kuin kapeaan alaan erikoistuminen.

Minkä itsellesi epätyypillisen tietokirjan voisit lukea seuraavaksi?

Miten tiimisi jäsenet täydentävät toisiaan osaamisellaan?