Hyvä stressinhallinta auttaa huolehtimaan omasta työkyvystä

06.04.2020

Lyhytaikainen stressi voi toisinaan tuoda tarvittavan tarmonpuuskan, mutta pitkittynyt stressi kuluttaa ja syö voimavaroja. Työskentelyn ja opintojen osalta on tärkeää saada arki tasapainoon ja huolehtia omasta jaksamisesta. Liika stressi haittaa unta, muistia ja yleistä jaksamista. Omaan stressitasoon voi onneksi vaikuttaa monilla pienillä arjen teoilla.

@zachahmajani on instagram!
  • Huolehdi siitä että saat riittävästi unta ja lepoa. Väsyneenä keho ja mieli eivät pääse palautumaan, ja tavallisetkin asiat tuntuvat raskaammilta. Muista myös ulkoilla ja viettää aikaa ystävien kanssa.
  • Osana koulutuksen suunnittelua on hyvä huolehtia siitä että koulutukseen mahtuu myös taukoja. Myös nauru ja pienet kevennykset rentouttavat ja ovat tervetulleita ohjelmaan.
  • Kun tehtävälista kasvaa pitkäksi, kannattaa kirjata ylös kaikki hoidettavat asiat ja priorisoida niistä vain välttämättömimpiä ja tärkeimpiä. Isompiin tehtäviin on helpompi tarttua kun ne on jaettu pienempiin osatavoitteisiin.
  • Opettele pyytämään ja antamaan apua. Käy säännöllisesti kuulumisia läpi työ- tai opiskelukaverin kanssa ja uskalla pyytää muilta tukea haasteisiin. Keskustelu auttaa jäsentämään omia ajatuksiaan ja ohjaa huomion tärkeimpiin asioihin. Muista myös että muiden auttaminen palkitsee ja vaikuttaa myös omaan onnellisuuteen.

Stressinhallinnan taidot auttavat huolehtimaan omasta jaksamisesta ja työkyvystä erilaisissa tilanteissa. Niiden harjoittaminen kantaa pitkälle.

Mitkä asiat aiheuttavat sinulle eniten stressiä juuri nyt? Mihin niistä voit vaikuttaa itse?

Miten voitte tiiminne kanssa jakaa kuulumisia ja tarjota tukea toisillenne säännöllisesti?