Ihmiset ympärillämme vaikuttavat kehitykseemme

05.08.2019

Ihmisillä joiden kanssa jaamme aikamme on suuri vaikutus meihin ja oppimiseemme. Kun he kannustavat meitä tai jakavat mielenkiintomme kohteet saamme energiaa tehdä enemmän töitä tavoitteidemme eteen. Toisaalta jos kohtaamme vähättelyä ponnisteluistamme ja saavutuksistamme se tekee etenemisestämme raskaampaa. Siksi on tärkeä kiinnittää huomiota siihen kenen kanssa vietämme aikaamme.

  • Osallistuminen kurssille tai aiheesta kiinnostuneiden online-yhteisöön auttaa kohtaamaan ihmisiä jotka jakavat samoja mielenkiinnon kohteita ja pystyvät auttamaan niihin liittyvissä ongelmissa.
  • Omalla esimerkillä on helpoin rakentaa kannustavaa työkulttuuria - siksi kannattaa itse olla se ensimmäinen joka näkee aktiivisesti vaivaa muiden kannustamiseen.
  • On hyvä muistaa etteivät kaikki jaa mielenkiinnon kohteitasi ja siksi välttämättä osaa nähdä niille samaa arvoa. Asioiden vähättelyn takana harvoin on tietoinen pyrkimys loukata, useimmiten syynä on puutteellinen ymmärrys sinun näkökulmastasi.
  • Silloin jos ystäväpiirissä tai perheessä kohtaa omiin projekteihin tai opintoihin liittyvää vähättelyä, voi olla viisainta joko välttää tätä puheenaihetta, tai selkeästi pyytää kannustavampaa puhetapaa ja ottaa aikaa sen selittämiseen, miksi aihe on itselle tärkeä.
  • Työskentely ahkerien ja aktiivisesti omaa osaamistaan kehittävien ihmisten kanssa tukee omaa kehitystä. Kun ympärillä on ihmisiä joilla on itseä korkeampi osaamistaso pääsee kehittymään nopeammin.

Päivittäisessä elämässäsi kohtaamiesi ihmisten kulttuuri ja arvot vaikuttavat sinuun. Kun huolehdit omasta sosiaalisesta ympäristöstäsi ja omasta vaikutustasi muihin voit auttaa kaikkia edistymään tavoitteissaan.

Millainen yhteisö tukisi parhaiten kehitystäsi ja miten voisit osallistua siihen?

Miten voit parantaa tiimisi oppimiskulttuuria?