Opiskelun oikea rytmittäminen tehostaa oppimista

10.03.2020

Oppiminen on tehokkaampaa kun sen jakaa useampaan lyhyeen opiskeluhetkeen pitkän pänttäämisputken sijaan. Tämä antaa enemmän aikaa prosessoida tietoa ja auttaa myös palaamaan aiheeseen useammin. Samalla opiskelun aikatauluttaminen helpottuu kun kerralla ei tarvitse varata yhtä paljoa aikaa asioiden läpikäyntiin.

  • Oma opiskelusuunnitelma kannattaa rakentaa niin että jakaa opiskelun useammalle päivälle ja vaihtelee välillä aiheita. Tämä tehostaa oppimista ja auttaa myös keskittymään paremmin.
  • Monimuotokoulutus auttaa jakamaan oppimista useammalle päivälle. Koulutuspäivää voi täydentää ennakkoon tehtävillä verkkomateriaaleilla tai koulutuspäivän jälkeen suoritettavilla tehtävillä.
  • Pomodoro-tekniikalla opiskeluun keskitytään 20 minuutin ajan kerrallaan, jonka jälkeen pidetään parin minuutin tauko. Kun säännöllisesti nousee ylös pöydän ääreltä pitämään lyhyitä taukoja on helpompi jaksaa työskennellä keskittyneesti.
  • Verkkokurssi kannattaa rakentaa pienemmistä moduuleista siten, että kunkin moduulin läpikäynti vie vain vähän aikaa kerrallaan. Näin oppimisen voi joustavasti jakaa useammalle päivälle.

Työn oikea rytmittäminen parantaa sekä jaksamista että tuloksia. Säännölliset tauot ja riittävä vaihtelu tehtävien välillä pitää työpäivät kiinnostavina.

Millainen rytmitys sopii juuri nyt työn alla oleviin tehtäviisi?

Milloin ja millaisia taukoja tiimisi on hyvä pitää?