Muita opettamalla oppii myös itse

19.08.2019

Muiden opettaminen on tehokas ja motivoiva tapa oppia. Opettaminen vaatii sen että aiheen on opetellut ensin itse, kykyä viestiä siitä ymmärrettävästi ja selkeästi, sekä valmiutta vastata aiheeseen liittyviin kysymyksiin. Se myös vahvistaa luottamusta omiin kykyihin sekä tuo esiin mahdollisuuksia täydentää osaamista.

  • Kirjan opiskelu ryhmässä voidaan toteuttaa jakamalla se osioihin siten että jokainen ottaa yhdestä osioista opetusvastuun ja myös suunnittelee siihen liittyvän testin muille.
  • Verkkokurssilla vertaisarvioinnit ovat helppo tapa saada kurssilaiset arvioimaan toistensa vastauksia ja selittämään toisilleen oikea vastaus.
  • Esitelmien pitäminen antaa selkeän aikataulun ja tavoitteet annetun aiheen oppimiselle.
  • Blogien ja somepäivitysten säännöllinen kirjoittaminen vaatii jatkuvaa oppimista valitusta aiheesta. Samalla aihekeskusteluihin osallistuminen opettaa uusia näkökulmia.

Muiden opettaminen opettaa myös vastuun ottamista tiimin yhteisistä oppimistavoitteista. Antamalla tiimiläisillesi mahdollisuuden loistaa myös opettamisessa voit kasvattaa heidän luottamustaan omiin kykyihinsä.

Mikä olisi sinulle sopiva kanava säännölliseen tiedon jakamiseen jossakin niistä aiheista jossa haluat kehittyä?

Millon olisi seuraava konkreettinen mahdollisuus tiimillesi opetusvastuun jakamiseen?