Mentorointi tarjoaa tukea henkilökohtaiseen kasvuun

21.10.2019

Mentorointi antaa henkilökohtaiseen kehittymiseen hyvin erilaisia eväitä kuin oppilaitosten tai yritysten tarjoama tavallinen koulutus. Valitsemalla mentorin hyvin ja valmistautumalla tapaamisiin yhteisestä ajasta hyötyy paljon enemmän kuin kahvittelusta ilman agendaa. Hyvä mentori tarjoaa tukea, voi antaa arvokkaita neuvoja ja herätellä kriittistä ajattelua omaa toimintaa kohtaan.

  • Kirjaamalla oman ammatillisen osaamisen puutteita ja haasteita, sekä harjoiteltavia taitoja voi kartoittaa helpommin sitä millaista osaamista omalta mentorilta kannattaa etsiä.
  • Sopimalla konkreettisia tavoitteita ja toimintatapoja, kuten kuinka usein tavataan ja miten tapaamisiin valmistaudutaan, auttaa organisoimaan tapaamisia paremmiksi ja hallinnoimaan odotuksia.
  • Arvioidaksesi mentorisi antamia neuvoja, on hyvä pitää mielessä millä osa-alueilla hän on osaaja ja mistä asioista hänellä on vähemmän osaamista. Useimmilla meistä on haasteita arvioida kriittisesti neuvoja joita saamme arvostamiltamme ihmisiltä.
  • Kun huomaat että olette valtaosassa asioista samaa mieltä on aika siirtyä eteenpäin. Hyvä mentori auttaa kyseenalaistamaan omaa ajattelua.

Mentori voi olla korvaamaton tiedon ja inspiraation lähde. Mentorointi tukee omaa kehitystä usein hyvin henkilökohtaisella tasolla.

Kenelle sinä voisit toimia mentorina?

Miten voisit auttaa tiimiläisiäsi löytämään hyviä mentoreita?