Kannustaminen rohkaisee etenemään omien tavoitteiden kanssa

13.01.2020

Ystäviltä ja työkavereilta saatu tuki ja kannustus kasvattaa motivaatiota merkittävästi. Meille on tärkeää että vaivannäkömme huomioidaan, voimme iloita saavutuksista muiden kanssa ja toisaalta saamme muilta tukea haasteiden kohtaamiseen. Muiden kannustaminen tukee myös omaa onnellisuutta ja henkilökohtaista kasvua.

Go Get ‘Em
  • Voit vahvistaa kehitystäsi ympäröimällä itsesi positiivisilla, kannustavilla ihmisillä. Samoin joskus on viisasta ottaa etäisyyttä niihin joiden palaute ei ole rakentavaa tai reilua.
  • Verkkokurssille voi lisätä motivoivia tekstejä korostamaan sitä mitä on jo opittu ja saavutettu. Samoin on hyödyllistä kirjoittaa auki mitä kurssilla tai tietyssä moduulissa tullaan saavuttamaan.
  • Keskity kehittymisen mahdollisuuksiin ja saavutuksiin kun käyt läpi omaa kehitystäsi. Hyvä kritiikki keskittyy auttamaan siinä miten voi jatkossa toimia paremmin, eikä mene henkilökohtaisuuksiin tai lannista.
  • Jos haluat kehittää työympäristöstäsi kannustavamman, on paras johtaa muutosta omalla esimerkillä. Kannusta muita työssä, anna heille tunnustusta saavutuksista ja tarjoa tukeasi haasteiden edessä. Ihmiset toimivat usein vastavuoroisesti ja auttavat sinua.

Muiden kannustaminen tukee menestystäsi ja henkilökohtaista kasvuasi. Siksi on hyvä opetella tekemään siitä jokapäiväistä.

Millaista kannustamista arvostat?

Miten kannustamisesta voisi tehdä tiimissäsi helpompaa ja jokapäiväisempää?