Ajan löytäminen uusien asioiden opetteluun

11.11.2019

Useimmille meistä ajan löytäminen uusien asioiden opiskeluun tai uusien taitojen harjoitteluun on todellinen haaste. Hyvällä suunnittelulla, omalla aktiivisuudella ja ripauksella luovuutta opiskelun saa mahdutettua myös tiiviisti aikataulutettuun arkeen. Nykyteknologian hyödyntäminen tarjoaa asiassa merkittävään apua.

  • Oppimisen yhdistäminen muihin tapoihin tekee uusien opiskelurutiinien omaksumisesta helpompaa. Äänikirjojen kuuntelu sujuu lenkillä, verkkokurssien opiskelu julkisessa liikenteessä matkatessa ja iltapäiväkahvin äärellä voi lukea sivun tai kaksi.
  • Monia aiheita voi opiskella äänikirjoista tai podcasteista, joita on helppo kuunnella työmatkalla, urheillessa tai kotiaskareita tehdessä. Hankkimalla kunnon kuulokkeet voi poistaa tehokkaasti taustamelun ja keskittyä opittavaan aiheeseen.
  • Verkkokurssit ja oppimissovellukset mahdollistavat oppimisen missä tahansa ja silloin kun vapautuu hetki aikaa ottaa älypuhelin esiin. Niiden avulla voi hyödyntää ajan joka muuten menisi hukkaan matkustaessa tai seuraavaa tehtävää odottaessa.
  • Suunnittele opiskeluaikataulusi niin että tiedät etukäteen mitä opiskelet ja milloin opiskelet. Asioille jotka on aikataulutettu kalenteriin on jo varattu aika ja paikka ja ne toteutuvat todennäköisemmin.

Suunnittelu, priorisointi ja asioiden yhdistely auttaa sujauttamaan uusia oppimisaktiviteetteja osaksi arkea. Pienillä päivittäisillä askelilla voi muiden tehtävien ohessa ottaa suuria loikkia oman osaamisen kehittymisessä.

Mitä oppimismetodeja voisit yhdistää nykyisiin rutiineihisi?

Millaisia oppimiseen hyödynnettäviä hetkiä tiimisi arjesta löytyy?