Hyvä aivoterveys luo perustan oppimiselle ja onnellisuudelle

03.02.2020

Hyvä aivoterveys luo perustan kognitiivisille kyvyille ja tuottavuudelle. Aivoista huolehtiminen auttaa pitämään huolta muistista, oppimiskyvystä ja onnellisuudesta. Onkin järkevää huolehtia siitä että tärkein oppimisen ja luovuuden elin voi hyvin ennen kuin keskittyy hiomaan monimutkaisempia oppimisstrategioita.

  • Säännöllinen liikunta ja terveellinen ruokavalio hellivät sekä kehoa että mieltä. Liikunta vauhdittaa verenkiertoa ja nopeaa tiedonkäsittelyä aivoissa. Terveellinen, paljon omega-3 rasvahappoja sisältävä ruokavalio auttaa pitämään aivot vireinä.
  • Muista että aivot tarvitsevat lepoa palautumiseen ja tiedon jäsentämiseen. Ota tarvittava aika nukkumiselle ja rentoutumiselle. Pyri myös pitämään stressitaso kohtuullisena välttääksesi aivojen ylikuormittumista.
  • Aivot ovat virittyneet sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Aktiivinen sosiaalinen elämä tukee aivoterveyttä ja hyvinvointia. Pidä ystävät lähellä - kosketus vähentää stressiä ja lisää onnellisuutta tutkitusti.
  • Aivoja voi suojata parhaiten käyttämällä niitä aktiivisesti. Haasta itsesi oppimaan uutta, käytä vieraita kieliä ja ratko ongelmia - tämä pitää aivot aktiivisina ja terveempinä.

Aivoterveydellä on suuri vaikutus elämänlaatuun ja tuottavuuteen. Hiomalla päivittäisistä tavoista aivoterveyttä tukevia voi parantaa omaa elämänlaatua merkittävästi.

Mitkä ovat suurimmat riskitekijät aivoterveydellesi juuri nyt ja kuinka voisit vaikuttaa niihin?

Miten voisit vähentää tiimisi kokemaa stressiä?